Ljusdesign

Hallå där!

Snart är dagen som vi alla har väntat på, äntligen ska jag få sätta ihop en ljusshow här i Växjö under en föreställning. Jag har med hjälp Ad Lumen fått tag i lite ljusdesign som ska hjälpa mig att höja föreställningens upplevelse. Mina kunskaper kring ljusdesign är ganska stora så jag visste ungefär vad jag behövde för produkter. Däremot så hade jag inte en aning om att de hade ett så stort utbud av ljusdesign så det var lite fascinerande.

Enda sedan jag var liten så har jag alltid drömt om att få hjälpa till med ljuset vid en föreställning, den drömmen började när jag som liten fick praktisera på en teater i Växjö och då fick jag vara med vid en föreställning. Sen den gången när jag stod där med ljusteknikern och blickade ut över scenen så visste jag vad jag ville göra och nu ska jag äntligen få chansen. Det här med ljusdesign är något som jag verkligen är fascinerad av och jag uppskattar en ljusshow oftast mer än vad jag uppskattar en föreställning. Ljuset är det som ger den där lilla extra dynamiken.

Idag är det lite lugnet innan stormen, det är dagligen repetitioner både med ljus och utan ljus. Jag känner att det inte är jätteavancerad ljusdesign och jag har en god kontroll på vad jag ska göra, men jag vet att några av skådespelarna är väldigt nervösa. För många är det första gången som de kommer stå på en scen inför folk, som tur är så får de hjälp av de mer rutinerade människorna. Mina dagar blir under den här perioden väldigt långa, efter skolan så får jag ta bussen direkt in till Växjö för att repetera i några timmar och sen är det egentligen raka vägen till sängen när jag kommer hem.