Konst som berör

Hejsan bloggen, nu är det så rysligt nära helg att jag sitter här på kontoret i Kalmar och gör absolut ingenting som har med jobb att göra. Nu vill jag bara hem till min lägenhet i Kalmar och göra mig redo inför kvällens middag. För en halvtimme sedan så snubblade jag in på en hemsida med konst tillhörande Birgitta K, vem är det kanske ni undrar. Det ska jag berätta, hon är en konstnär som gör fantastiska tavlor och som verkligen berör. Jag som inte är ett dugg intresserad av konst vet egentligen inte hur jag hamnade på den sidan men jag kunde verkligen inte sluta kolla på hennes målningar. Till slut fick jag slita mig därifrån för att hinna med ett blogginlägg innan jag drar.

När jag satt och kikade på all konst som hon hade gjort så ropade jag på min kollega att hon skulle komma in och kolla på detta. Jag tog fram en målning och frågade vad hon såg, det var då som det fantastiska hände. Vi tolkade målningarna på helt olika sätt och det var så fascinerade hur två människor kunde stirra på samma bild och samtidigt se helt olika saker, det där är konst mina vänner.

Vi såg att hon tog emot hembesök där man får komma och kolla hennes konst. Så det blir nog att slå henne en signal på måndag för att boka in ett besök. Jag kan fortfarande inte släppa alla hennes olika tavlor, det roliga är att hon inte har lämnat någon beskrivning på sina verk utan det är helt fria för en öppen tolkning. Kanske har det väckts ett nytt intresse hos mig, åtminstone har jag fått upp ögonen för att konst kan vara väldigt fascinerande om det är utformat med passion. Nu är det inte många minuter kvar till hemgång, dags att börja städa undan på skrivbordet. Vi hörs!